Dingen die je met plezier doet, kosten minder energie dan dingen die je doet omdat je ze moet doen.

Onderstaande tip las ik eens in het boek geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg.

Maak een lijst van alle dingen je met tegenzin doet. Ga vervolgens stuk voor stuk de dingen af die je met tegenzin doet en vraag je steeds af of dit een noodzakelijke activiteit is. Zo nee, schrap hem dan. Zo ja, bedenk dan waarom het noodzakelijk is en formuleer de activiteit dan zo dat het jou keus is om die taak uit te voeren. Dus in plaats van ‘ik moet sporten’ zeg of denk je ‘ik kies ervoor om te sporten omdat als ik er eenmaal mee bezig ben ik meer energie krijg (of vul een eigen reden in). Als je alles als een keuze begint te zien, zul je minder negativiteit ervaren en dus met meer plezier jouw leven leiden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>