Oké dus ik wil je helpen om gezonder te gaan eten. Maar wat is dan precies mijn toegevoegde waarde? Toen ik begon met me te verdiepen in gezonde voeding dacht ik dat ik voedingsadviezen aan mensen wilde geven. Na het afronden van de opleiding tot natuurvoedingsadviseur en gewichtsconsulent dacht ik daar echter anders over. Ik merkte namelijk om mij heen dat mensen zich verliezen in details zoals nadenken over welke groente nu de meeste vitaminen bevat en welke tekorten aan vitaminen en mineralen zij mogelijk hebben. Volgens mij is dat één van de redenen waarom het mensen vaak niet lukt om de stap naar gezonder leven te maken. Het wordt zo ingewikkeld gemaakt dat gezond leven een volledige dagtaak wordt in plaats van iets dat voor iedereen binnen handbereik ligt. Daarom kies ik voor 3 leefregels (lees gezond eten, hoe ingewikkeld wil je het maken voor meer informatie over waarom ik tot deze 3 leefregels kom):

  1. Eet meer verse groente en fruit in plaats van bewerkt voedsel
  2. Eet en drink! minder suiker en andere zoetstoffen
  3. Eet uitsluitend biologisch vlees

Volgens mij zijn deze 3 leefregels vrij eenvoudig te onthouden en is de achtergrond ervan ook niet ingewikkeld. Waar kan ik je dan nog mee helpen? Met het dagelijks in de praktijk brengen van deze leefregels. Wat ik bij alles in mijn leven merk, is dat zolang ik alleen een idee van wat ik wil in mijn hoofd heb, ik niet verder kom. Pas als ik structuur ga aanbrengen aan dat idee wordt het iets dat ik ga uitvoeren. En daar ligt precies mijn kracht. Naast mijn studie Algemene Sociale Wetenschappen werkte ik als debiteurenbeheerder bij een houthandel. In plaats van op alfabetische volgorde de bedrijven met openstaande facturen te gaan bellen, maakte ik een systeem waarin de bedrijven met de oudste facturen en/of grootste bedragen bovenaan kwamen te staan. Zo raakte ik niet gedemotiveerd van het bellen naar bedrijven die een paar dagen te laat waren met de betaling van een kleine factuur maar werd ik gedreven door het binnenhalen van het geld waar de houthandel echt op zat te wachten. En dat was te zien in de financiële rapportages!

Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag als onderzoeker. Ook hier speelde structuur een belangrijke rol doordat ik altijd op zoek was naar de beste manier om data op zo’n wijze te sorteren dat je er patronen in kunt gaan herkennen. En ook in mijn dagelijks leven houd ik erg van excel lijstjes om van alles in bij te houden. Vandaar dat mijn idee geboren was om anderen te gaan helpen met gezonder te leven door structuur aan te brengen in hun leefstijl. Zelf heb ik daar al wat tools voor bedacht, bijvoorbeeld het 30 dagen gezond plan of mijn maaltijdplanner. Maar als jij tegen andere praktische obstakels aanloopt en het fijn zou vinden als iemand je helpt bij het zoeken naar oplossingen, laat het me dan in een reactie weten (dat kan via e-mail of door een reactie onder dit artikel te plaatsen). Ik vind het erg leuk om te structureren en oplossingen te bedenken. Je doet me er dus een plezier mee en hopelijk jezelf ook!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>